Oikeustalo toteutettiin elinkaarimallilla

Länsi-Jyllannin uusi oikeustalo vihittiin käyttöön syyskuussa 2014. Caverion on suunnitellut ja toteuttanut kiinteistön kiinteistötekniset järjestelmät. Kohteen valmistuttua Caverion vastaa nyt myös sen kunnossapidosta ja elinkaaripalveluista seuraavien 25 vuoden ajan.

Suunnittelun, toteutuksen, käytön ja kunnossapidon sisältävä hanke toteutetaan public-private partnership (PPP) -mallilla. Hankkeen keskeisenä tavoitteena oli toteuttaa oikeustalolle korkeatasoiset tekniset järjestelmät sekä taata niiden toimivuus ja paras mahdollinen suorituskyky. Caverion vastaa kokonaisvaltaisesti kohteen energiatehokkuudesta ja myös muiden kuin teknisten palvelujen kuten siivouspalvelujen johtamisesta.

Tekniset järjestelmät on liitetty etähallintajärjestelmään, mikä mahdollistaa esimerkiksi valojen tai lämpötilan tilakohtaisen säätämisen etäyhteyksien välityksellä. Järjestelmä säätää esimerkiksi lämpötilaa automaattisesti henkilömäärän mukaan ja valaistusta läsnäoloon perustuen. Rakennuksen käyttötarkoitus ja tilojen rajatut kulkuoikeudet vaativat myös äärimmäisen edistynyttä turvajärjestelmää.

Länsi-Jyllannin oikeustalo, Viborg, Tanska

Palvelualueet: Asiantuntijapalvelut, Suunnittelu ja hankekehitys, Projektin toteutus, Palveluiden johtaminen, Elinkaarihankkeet ja
-palvelut

Tekniset järjestelmät: Lämmitys, vesi ja viemäri, Ilmanvaihto ja ilmastointi, Jäähdytys, Sähköistys

Ajankohta: 2013−2039

Koko: ~9 500 m2

Sopimuksen arvo: Ei julkistettu